Waarom jouw website beter werkt met Webflow dan met WordPress

Geschreven door
Max

Oké, misschien was dat een paar jaar geleden het beste advies. Maar anno 2020 is de kans erg groot dat WordPress niet de juiste keuze is voor jouw zakelijke website. In dit blog vertellen we je waarom je niet met WordPress moet werken en welk programma je wel moet gaan gebruiken.

Dit artikel is dus voor jou als je een website nodig hebt voor je kleine tot middelgrote bedrijf, en als je benieuwd bent naar een moderneren makkelijker alternatief.

8 grote zorgen over WordPress

Dit zijn onze grootste zorgen overWordPress, die we meestal in offertes voor potentiële klanten opnemen om ze uiteindelijk soepel en kreukloos te begeleiden.

1. WordPress is niet zo gebruiksvriendelijk vanuit het perspectief van de beheerder. Een voorbeeld. Zoek je op “WordPress content editing”, dan vind je vaak een ingewikkeld proces voor het bewerken van de voettekst van een website. Bij Webflow gaat dit veel gemakkelijker. On-site bewerken is namelijk veel eenvoudiger dan door het WordPress-beheerders dashboard navigeren. Dit staat namelijk volledig los van de website en inhoud in zijn natuurlijke context.

2. WordPress heeft regelmatig problemen met betrekking tot plug-ins, updates en compatibiliteit. Als WordPress een nieuwe update nodig heeft, stopt een plug-in soms gewoon met werken. En als een plug-in wordt bijgewerkt naar een versie die de huidige WordPress-versie niet ondersteunt, kan de site kapot gaan. Het komt voordat je WordPress-site daarom om de zoveel tijd kapotgaat.

3. WordPress is een opgeblazen alles-in-één-monster, dat ervoor zorgt dat je site ultiem traag laadt. En een trage website zal je bezoekers gefrustreerd achterlaten en je Google-rangschikking verminderen. In de afbeelding hieronder zie je een snelheidstest van dezelfde site, gemaakt in WordPress én in Webflow. De tests zijn gedaan met Pingdom Tools. De resultaten spreken voor zich toch?

4. WordPress beperkt je creativiteit, punt uit. Om creatief aan de slag te gaan, heb je in principetwee opties. Je kan je eigen HTML / CSS / JS- en WP-sjabloon ontwerpen, prototypen en vervolgens schrijven. Of je kan het meest daarop lijkendeWP-template vinden en dat vervolgens bewerken totdat je een ons weegt. Niet optimaal. 

5. WordPress vereist continue upgrades en patches. Omdat WordPress het meest voorkomende CMSis, heeft het helaas ook de aandacht van de meeste hackers. Zo veel WordPress-websites zijn verouderd en gemakkelijk te hacken.

6. Een ongestructureerde en rommelige code kan veel onverwachte bugs veroorzaken. Erg lastig om te onderhouden en schoon te houden. Open-source kan geweldig zijn, maar als er veelontwikkelaars bij betrokken zijn, kan het ontaarden in een puinhoop van codestijlen. En vanwege onze pijnlijke ervaringen met het onderhouden van WordPress-sites, wijzen we vanaf nu 100% van de webprojecten af ​​waarbij WordPress een vereiste is. 

7. WordPress heeft geen speciale ondersteuning. Dus als er iets niet werkt, heb je eenontwikkelaar nodig om het op te lossen. Als we de problemen met zelfgecodeerde en gehoste websites vergelijken met de soepelheid van Webflow: een absolute wereldvan verschil.

In de drie jaar dat we Webflow gebruiken, had een van onze sites een bug, en hoe fijn: het ondersteuningsteam van Webflow loste hetin een oogwenk op. Maakt de meerwaarde wel duidelijk, niet? 

8. WordPress heeft te veel vrijheid en mogelijkheden en te weinig structuur. Wij gaan uitvan de vuistregel: een platform dat "alles" oplost, lost niets optimaal op.

Dus waarom vanaf nu Webflow gebruiken?

Zie het zo: Webflow is de toffe gast van de buurt. Een ontwerpgerichte websitebouwer, toegankelijk voor kleine bedrijven om meteen mee aan de slag te gaan. Het heeft de eenvoud en begeleiding van Squarespace, met de flexibiliteit en maatwerk van WordPress. Vraag je het ons, dan is dat de perfecte balans. Daarom kiezen wij meestal voor Webflow voor onze klanten. 

Webflow is een platform om bedrijfseigenaren zonder enige code-ervaring te helpen bij het bouwen van hun website. Noem het een webbouwplatform met een groot aantal tools voor het maken van een goed functionerende website.

De 7 belangrijkste redenen waarom wij meestal voor Webflow kiezen

1. Creëer geweldige ontwerpen én gebruikerservaringen, zonder sjabloon beperkingen. Het is inspirerend om te zien hoe makkelijk het is om interacties en animaties toe te voegen met de tools van Webflow. Super snel en eenvoudig te doen!

2. Gebruiksgemak voor inhoud-editors. Je zal het zien, het is zo eenvoudig om de inhoud in Webflow te bewerken. Je logt in, navigeert door je site en klikt op de tekst of afbeelding die je wilt bewerken. Inhoud en presentatie zijn niet ontkoppeld, zoals in WordPress en andere CMS'en.

Verder kunnen meerdere redacteuren tegelijkertijd aan de site werken en zie je duidelijk wie wat doet en waar op de site. Lees hier meerover de bewerkingservaring met Webflow.

3. Mogelijkheid van staging/testversie van de website op een andere URL: Webflow wordt geleverd met een staging versie (testversie) van de website op your-site.webflow.io. Daar kun je experimenteren en je werk laten zien, voordat je de wijzigingen in inhoud of ontwerp naar je live site pusht.

Bij een WordPress-website is de kans groot dat je niet eens een staging-server en site-instelling hebt.Eventuele fouten gaan dan dus live op je website. Iets wat je absoluut wilt voorkomen.

4. Goedback-up-systeem: elke keer dat je een wijziging in Webflow aanbrengt, wordt er een nieuwe back-up gemaakt. De back-ups kunnen worden gemaakt met een interval van 5 minuten als je bezig bent met je site. Dus als er iets onverwachts gebeurt, zit je binnen een paar seconden weer veilig. Bekijk een voorbeeld en keer eenvoudig terug naar een eerdere versie van de site, via het Webflow-configuratiescherm.

Je kan een Webflow-website ook eenvoudig dupliceren. Een dubbele site is handig als je een nieuwe website wilt maken op basis van een bestaande. Of als je je huidige website beschikbaar wilt hebben op een andereURL, terwijl je een nieuwe versie bouwt en lanceert. Hoe dan ook, je kan binnen enkele seconden een bestaande Webflow-website dupliceren. Weer een voordeel!

5. Superieure prestaties en snelheid! We kunnen het belang van prestaties en snelheid niet vaak genoeg benadrukken. Als je site traag is, maak je zowel gebruikers als Google erg ongelukkig. De snelheid met Webflow is met recht geweldig te noemen. Met Webflow profiteer je van hun wereldwijde server infrastructuur van wereldklasse en CDN(Content Delivery Network). Meer weten? Lees verder op https://webflow.com/hosting.

6. Absolute veiligheid(SSL). Webflow biedt je gratis SSL certificaten, wat ook weer goed is voor je user experience and Google rankings.

7. Beschik over eenvoudige SEO. Met de Webflow Editor heb je toegang tot de basisSEO-tools die je nodig hebt. Van paginatitels en meta beschrijvingen tot instellingen voor Open Graph (Facebook etc.) om je pagina's eenvoudig te optimaliseren.

Conclusie – moet ik WordPress gebruiken voor mijn website voor kleine bedrijven?

We kunnen kort zijn: WordPress is meestal NIET geschikt voor een eenvoudige, informatieve zakelijke website in 2020. Met platforms zoals Webflow en Squarespace kun je zonder problemen websites van wereldklasse bouwen die topprestaties leveren.

Tot slot: onze ervaringen

De afgelopen jaren hebben we veel ondernemers zien worstelen met het gedoe dat met WordPress samengaat. Hopelijk vormt dit blogeen mooie inspiratiebron voor het kiezen van een beter alternatief. Want die is er!

Gebruik een no-code-platform, zoals Squarespace (doe het zelf) of Webflow (meestal voor ontwerpers en ontwikkelaars). De uitzondering?Wanneer je echt specifieke wensen hebt die alleen WordPress of andere traditionele web-platforms kunnen oplossen. Zo simpel is het naar ons idee. Heb je zelf ervaringen met WordPress of Webflow? Laat ze ons weten! We staan open voor discussie en toevoegingen (en kunnen natuurlijk niet wachten om je te overtuigen ;)