Zo vind je het juiste webdesign bureau voor jouw bedrijf

Geschreven door
Jelle

Stel je eigen wensen en behoeften vast 

Een goede eerste stap is het vaststellen van je eigen wensen en behoeften. Het is belangrijk om voor ogen te krijgen wat je echt nodig hebt. Heb je behoefte aan een website, webshop of misschien wel een webapplicatie? Voor het verlenen van diensten is een website vaak voldoende. Voor het verkopen van fysieke producten is een webshop een must. En zitten je potentiële klanten voornamelijk op mobiele platformen? Overweeg dan een webapplicatie. 

Vraag jezelf ook af wat je precies met je website wil bereiken en ook vooral wie je wil bereiken. Ook is het wijsheid om van te voren alvast een budget te bepalen.

Kies voor professioneel

Nadat je voor jezelf hebt vastgesteld wat jouw behoeften zijn, is het zaak om op zoek te gaan naar een webdesign bureau. Ik adviseer je om altijd een professional in de arm te nemen. De investering is weliswaar hoger, maar het zal je later ook meer opleveren. 

Een professioneel webdesign bureau maakt websites die voldoen aan de volgende eisen:

  • Het is visueel aantrekkelijk
  • Het design is functioneel
  • Het is conversie-stimulerend 
  • Het sluit naadloos aan op de huisstijl van het bedrijf

Kijk daarnaast ook naar de overige services die het webdesign bureau verleent. Zoals hosting, het schrijven van websiteteksten en zoekmachine optimalisatie (SEO). Het beste is om een bedrijf te vinden dat al deze services verleent. Zo weet je zeker dat alle verschillende onderdelen met elkaar stroomlijnen, omdat er geen extra overleg nodig is met externe partijen. 

Ook na het bouwen van de website zijn er nog genoeg taken te vervullen. Zo moet de website onderhouden worden en eens in de zoveel tijd moet de content een update krijgen. Je wil natuurlijk dat je website up-to-date blijft en meegroeit met je bedrijf. Kortom: een goed webdesign bureau houdt ook na het ontwerpen je digitale omgeving draaiende. 

Offertes opvragen en samenstellen shortlist 

Als je op zoek ben naar een webdesign bureau, kunnen we waarschijnlijk stellen dat je hier zelf geen expert in bent. Het is daarom belangrijk om een webdesigner te vinden die écht met je mee denkt. Je hebt iemand nodig die de beste digitale oplossingen kan aandragen voor jouw bedrijf. 

Na wat online research heb je waarschijnlijk al een aantal freelancers of bedrijven gevonden die jou wel aanspreken. Een goede volgende stap om te checken of ze een goede match zijn, is het bekijken van de portfolio’s van deze freelancers of bedrijven. Hoe zien hun andere cases eruit? Wat spreekt je wel/niet aan? Ook het lezen van reviews van andere klanten kan erg nuttig zijn. Wat hebben zij te zeggen? Zijn ze allemaal even tevreden? Waarschijnlijk kan je op basis hiervan alweer een aantal kandidaten uitsluiten. 

Ik adviseer je om hierna offertes op te vragen bij de freelancers/bureaus die zijn overgebleven. Vraag hierbij ook om een urenbesteding, zo kan je de offertes met elkaar vergeleken en krijg je een indruk van een gemiddeld uurtarief. 

Na het bekijken van de portfolio’s, reviews en offertes maak je een shortlist van kandidaten. Het beste is om kennis te maken in het echt om te zien of er een klik is. Zo kun je ook meteen peilen of er écht naar jou wordt geluisterd. 

Afspraken maken

Om er zeker van te zijn dat de website wordt zoals jij die voor ogen hebt, is het belangrijk om goede afspraken te maken. Licht ook goed jouw doelstellingen toe. Wat wil je precies met de website bereiken? Wat moet het gaan opleveren? 

Daarnaast is het ook slim om vast te leggen wat de afspraken zijn na het ontwerpen van de website. Is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de website te testen voor de launch en deze eventueel nog bij te schaven? Is de freelancer/het bureau ook verantwoordelijk voor de hosting en website updates?

Nieuwsgierig geworden naar hoe wij jou zouden kunnen helpen? Laten we eens kennismaken!