Webflow
Hoe we vroeger de websites maakten was door te coderen, dit was een heleboel gedoe en was je weken mee bezig. Het eeuwige typen van lijntjes aan code… Daarom gebruiken we nu Webflow, een websitebouwer die compleet visueel werkt. Met Webflow kan je websites ontwerpen, bouwen en zelfs publiceren zonder te hoeven coderen.
Wat zijn de belangrijkste functies die je moet kennen?
- Designer: Ontwerp je eigen website
- CMS: Voor het maken van content dat dynamisch is (blogs, projecten, nieuwspagina)
- Responsive design: Pas je ontwerpen aan per device (desktop, telefoon, tablet)
- Componenten: Het hergebruiken van elementen zoals titels, kopjes en knoppen
Een aantal andere tips om optimaal te werken met Webflow zijn: test en preview je ontwerp op alle devices, leer van de Webflow university en maak gebruik van style guides voor consistentie in typografie, kleuren en componenten.

Wat zijn de voordelen en beperkingen van Webflow?
Webflow is ideaal voor wanneer je weinig technische kennis hebt. Er is geen codering nodig om je zelfgemaakte website online te zetten. Alles zit dus in een tool, van het ontwerpen tot aan het hosten.
Je bent wel beperkt tot de functies die Webflow je kan bieden, als je daar buiten wilt werken met geavanceerdere functies, zou je wel code nodig hebben.
Hoe begin je met webflow?
- Maak een account aan op webflow.com.
- Kies een template of begin from scratch.
- Verken en experimenteer met de designer omgeving
- Start met het ontwerpen van je website
Er zijn ook gratis video-tutorials, cursussen en andere tips beschikbaar in de Webflow university


Team Workspace en Accountgebruik
Bij HappyDigital werken we met een Teamworkspace in Webflow. Dit betekent dat alle projecten centraal toegankelijk zijn voor iedereen die deel uitmaakt van het team. Deze Teamworkspace draait op een gedeeld Teamaccount van HappyDigital.
📌 Inloggegevens:
(Hier kun je later de inloggegevens toevoegen, zodat teamleden eenvoudig toegang hebben tot het account.)
📝 Let op: Webflow staat slechts één actieve gebruiker per account tegelijkertijd toe. Dat betekent dat je soms moet afstemmen als je met meerdere mensen tegelijk aan een project wilt werken. Zorg ervoor dat je elkaar even informeert via Slack of een ander kanaal als je het platform nodig hebt, zodat er geen conflicten ontstaan.
Kwaliteitsstandaarden voor Webflow-projecten
We hanteren strikte kwaliteitsstandaarden voor alle Webflow-websites binnen HappyDigital. Deze standaarden zorgen voor consistente, hoogwaardige resultaten en een professionele uitstraling. Elke website moet voldoen aan een vaste checklist die alle technische, visuele en strategische eisen afdekt.
🔗 Checklist voor HappyDigital Webflow-websites
(Hier komt een link naar de interne checklist zodra deze beschikbaar is. Zorg ervoor dat je deze altijd doorloopt voordat je een project oplevert.)
De checklist bevat onder andere:
Consistente CSS-structuren
Gebruik van de interne UI-kit
SEO-optimalisatie en snelheid
Responsive design voor verschillende apparaten
Duidelijke en effectieve contentstructuur