Djaya de Vries
Linkedin

De 8 favoriete inspiratiebronnen van een webdesigner.

Tijd inplannen om inspiratie op te doen is bij ieder project een cruciale eerste stap. Designen zonder inspiratie is immers lastig, haast onmogelijk als je het mij vraagt. Maar waar vind je goede inspiratie? Deze lijst aan go-to inspiratiebronnen heeft me als webdesigner keer op keer geholpen om sneller tot een beter resultaat te komen.

lEESTIJD:
3 Minuten
8 April 2019

1. Dribbble

Dribbble webdesign inspiratie

Dribbble is misschien wel hét populairste design platforms van dit moment en biedt een overvloed aan inspiratie. Van webdesign, tot product design en logo’s, Dribbble heeft het allemaal. De website werkt op een “invite-only’’ systeem, wat inhoudt dat mensen eerst uitgenodigd moeten worden voordat ze hun eigen werk kunnen uploaden.

Dribbbelaars die je niet mag missen:

  • BalkanBrothers
  • Ueno
  • Unfold
  • Ben Schade

2. Behance

Behance webdesign inspiratie

Behance is een ander geliefd platform met een hechte community van gepassioneerde designers. Het is een fantastische website voor iedereen die opzoek is naar hoge kwaliteit (web)design inspiratie. Het is super eenvoudig om projecten op te slaan, designers te volgen en is zeker een van mijn persoonlijke favorieten!

Wist je trouwens dat veel designers hun Behance profiel als gebruken als portfolio pagina?

3. Awwwards

Awwwards website inspiratiebron

Awwwards is vrijwel de gouden standaard als het gaat om het erkennen van het beste webdesign van dit moment. Het award systeem waar het platform om bekend staat wordt enorm gerespecteerd binnen de design community en trekt hiermee de meest waanzinnige website submissions aan. Voor een hoge dosis ‘’buitenaards goede’’ webdesign inspiratie zit je bij Awwwards dus op de juiste plek.

Awwwards worden onder andere uitgereikt voor:

  • Website van de dag/maand/jaar
  • Designer van het jaar
  • Mobile excellence
  • Developer site

4. CSSDA

CSS design awards

CSS Design Awards werkt volgens dezelfde principes als Awwwards en is ook ongetwijfeld het bezoeken waard.

5. Land-book

Land-book marketing-webdesign inspiratie

Land-book is een platform waar je voornamelijk websites zult aantreffen die met marketing te maken hebben. Je zult dus veel landing-pages tegenkomen en websites van ‘’tech savvy’’ start-ups. De hoge selectie aan kwalitatieve websites maakt Land-book een waardevolle inspiratiebron voor elke designer.

6. Mobbin.design

Mobbin.design

Je kunt er niet omheen; een mobielvriendelijke website is belangrijker dan ooit. Als webdesigner moet je daarom is staat zijn om de ‘’desktop versie’’ van een website goed te vertalen in een mobiele weergave. Met een overschot aan mobiele interface designs is Mobbin de perfecte plek voor mobiel georiënteerde inspiratie.

7. Pages

Pages SAAS webdesign inspiratie

Pages.xyz is een andere geweldige inspiratiebron als je een SaaS (Software as a Service) website gaat designen. Je kunt filteren op categorieën zoals pricing, products, landingpages en apps waardoor je snel en gemakkelijk een gedetailleerd overzicht krijgt van een bepaalde pagina. Vandaar de naam “Pages’’!

8. Pinterest

Pinterest

Ook Pinterest is een handige website om gebruik van te maken als je een beetje inspiratie tekort komt. Alhoewel Pinterest niet specifiek gericht is op (web)design, UI of UX, kun je er alsnog échte pareltjes vinden (al moet je soms wel even zoeken).

Djaya de Vries

Design enthousiast, martial arts fanaat en oprichter @happydigital.

Samenwerken?